Другий будинок

“Другий будинок”. Це справді друга похідна від “рівняння”, яке 15 років тому вже один раз вирішили до ладу. Рішеннями користуються щодня, рішення досі актуальні. Але поступово накопичувалися нові думки, трансформувались і дозрівали нові задуми, народжувалась нова мрія. Таким чином з’явився новий проект.

Велика світла вітальня-зала, повноцінна кухня, стрімкий високий дах, фронтони на схід та захід, а крім того ще низка сучасних технічних рішень, що втілені в проекті. Про це йшлося на першій зустрічі – і не змінилось у процесі проектування.

Хто цей проект спрямує до стилю barn house, буде частково правий, але з поправкою на географію. Бо колориту новобудові додають особливі родзинки, що є в інтер’єрі та елементах зовнішнього оздоблення. Невелика галерейка на ганку перед входом, далі – прихожа з гардеробом, витягнутий центральний хол. Праворуч з холу потрапляємо до вітальні-зали з другим світлом та каміном; ліворуч – кухня. Далі сходовий марш, що веде на 2-й поверх, у кінці холу господарська кімната і дві гостьові спальні.

Другий поверх – мансардний – містить спальну кімнату господарів з ванною та гардеробною і маленьким балконом, дві дитячі спальні кімнати, а також окремі ванну та комору. З двосвітнього простору вітальні крізь “вертепне” вікно, до коридору потрапляє природнє світло. На 2-му рівні мансарди (на горищі) велика комора-гардеробна. Загальна площа будинку 297кв.м, висота поверху 3.300, відмітка гребеня даху +9.600.

Ділянка розташована у передмісті великого мегаполісу, має дуже помірний ухил в західному напрямку. Геологічні вишукування на ділянці виявили досить високий рівень грунтових вод, тому основа та стіни фундаменту мають ефективну гідроізоляцію. В процесі проектування відмітку 1-го поверху будинку визначили на висоті 1,2м вище рівня грунту. З іншого боку рівень грунтових вод дозволив у дальній частині ділянки, в нижній терасі рельєфу, запроектувати невелику водойму.

Окрім будинку, на ділянці розташовано гараж з майстернею та коморою, осторонь водойми буде невелика альтанка, а також буде закладено розкішний сад декоративних та фруктових дерев. Все буде, неодмінно, – але вже після нашої Перемоги!